#Twitterjunta

Twitterjunta

Idag vill jag skriva om ett coolt sätt att mötas. Det börjar med att någon slänger ut en fråga eller berättar något på Twitter. Som av en kosmisk slump är det någon med liknande intresse som hakar på och kanske ännu fler. Som ett internt skämt – men också som en markering och för att hålla ihop samtalet – skapas en hashtag (#). Förenade av den hashtaggen kan gruppen babbla vidare, fler ansluter sig och efter ett tag kommer de eventuellt till slutsatsen att en meetup vore kul.

I #Twitterjuntans fall startade det med Britta Blombergs intresse av att lära sig sticka. Via twitter hittade hon generösa amatörer och proffs som förklarade, delade mönster, visade sina alster och peppade varandra. Efter några veckors surr på twitter föddes idén om en träff hemma hos någon. Det var i oktober 2010. Även om det inte är så ofta så träffas vi fortfarande då och då. Och samtalet pågår ständigt på Twitter. Via hashtaggen #twitterjunta kan du haka på och prata med handarbetande twittrare.

Vid näst senaste träffen hade Twitterjuntan även sällskap av Aftonbladet. Tyvärr finns inte artikeln på webben men Christofer Laurin dokumenterade prasslet (bild nedan).

398293_10151181389104589_135704077_n

I ärlighetens namn är jag inte särskilt pysslig av mig. Men det är så mysigt att hänga med dessa fantastiska och pyssliga människor att jag inte kan hålla mig borta från #twitterjuntan. Nästa träff är inte spikad ännu men jag hoppas att den blir snart!

Foto: Twitterjunta @brittablomma av Britta Blomberg

Det här inlägget är en del av utmaningen #blogg100 – skriv 100 inlägg på 100 dagar.

En kommentar till #Twitterjunta

  1. Hi Sophie,Nice to meet you at the flea there. Unfortunately, even though I managed to survive through the crowd, I was a bit late :( In the end, manage to get your maryjulian dress at $2…And I remember you were so nice. I gave you a $5 piece and you gave me back 2 pieces of $2 change as you have no ch.nwea..agww…so I got the dress for $1. I believe it was one of the last pieces in your luggage already. Everything were gone soooo fast. Finally I managed to take a pics with you, and really, you look gorgeous. Tu es tres gentille Sophie! :) Great day!

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.