Jag heter Terese Raymond och frilansar i projekt med lärande fokus. Min roll brukar vara projektledare, program- och metodutvecklare samt processledare.
Under 2014 driver jag och Karin Nygårds projektet Hacka Läroplanen! som handlar om att läsa Lgr11 med digitala glasögon. Syftet är att hitta argument för att arbeta med digitalkunskap och programmering i skolan. Myndigheten för Ungdoms- och civilsamhällesfrågor har även förlängt mitt uppdrag att arrangera ankomst- och mitterminskurser för ankommande volontärer inom programmet European Voluntary Service. Tillsammans med nätverket KEKS vidareutvecklar jag metoden ELD och på fortsatt uppdrag av Universitets- och Högskolerådet vidareutvecklar jag webbplatsen Euroguidance.se.
Under våren 2014 har jag även startat två utvecklingsprojekt. Det ena är en normkritisk söktjänst för läromedel som heter FairTale. Det andra handlar om Open Badges i öppen ungdomsverksamhet. Båda inväntar besked om eventuell finansiering till hösten.
Jag anlitas både som föreläsare och processledare. Som processledare guidar jag grupper mot ett gemensamt uppsatt mål. Bland mina tidigare uppdrag vill jag lyfta fram The Cage - ett innovationsrace för skolan (på Skolforum 2012). I år är jag, för fjärde gången, facilitator för en årlig internutbildning för informatörer från olika länder som arbetar inom programmet Erasmus+.
Under 2012 var jag initiativtagare och projektledare för förstudien Spelifierat Lärande – Hur många XP innehåller Lgr11 och Gy11 med finansiering från Internetfonden. Spelifierat lärande handlar om att använda speldesignelement inom didaktisk design.
Som anställd på Centrum för Internationellt Ungdomsutbyte (CIU) skapade jag en metod – ELD (experience, learning, description) – för att synliggöra och dokumentera kompetensutveckling. Idag används ELD främst inom öppen ungdomsverksamhet. Organisationen CIU avvecklades under våren 2011. Nu driver jag ELD i egen regi.
Hör gärna av dig om du är nyfiken på min verksamhet eller tror att jag kan hjälpa dig med något. Mitt telefonnummer är: 076 000 13 15. Du kan även nå mig via e-post terese@aprendi.se. Vi hörs!