177:an mot Skärvik

Möllan Banner

demonstration-mot-nazism-15-mars-2014Kliver på bussen i Danderyds Sjukhus. Funderar på om det är något jag glömt. Någonstans nära Solna Station förstår jag att Showan Shattak fortfarande kämpar för sitt liv på intensiven. Läkarna vill inte väcka Showan, läser jag. På Brommaplan ser jag att utrikeskorrespondenten Nils Horner mördats i Afghanistan.

Som att stå i en lerig slänt. Och glida. Sanna Levelius har redan illustrerat det jag vill säga. Hon fångade känslan, precis.

Researchgruppen har gjort en genomgång av Nazistattacken. Missa heller inte Jenny Norbergs vackra text om Nils.

Och så samlas vi. För att visa: Nej! Stopp! På Medis, lördag klockan 15:00, Demonstration mot nazism – för makten över våra liv!

Foto: Möllan Banner av Christer (CC BY-NC-ND)

Detta inlägg är #11 i utmaningen #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen i 100 dagar.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.