Om bokföring och fakturering

Skärmavbild 2014-03-06 kl. 23.45.32

account-factory-logoKvällen har handlat om att få företagets bokföring och fakturering under kontroll. Jag fakturerar löpande, allt eftersom uppdragen är utförda, men organiserar månadens utlägg, löner och fakturor månadsvis. Själva bokföringen sköter redovisningsbyrån Account Factory.

Det var i samband med att jag startade Aktiebolag (oktober 2011) som jag beslutade att det var dags att ta in extern hjälp med bokföringen. Ett beslut som jag verkligen inte ångrat! Det allra bästa är Account Factorys fantastiska personal. De svarar snabbt och pedagogiskt på frågor som rör ekonomihanteringen och har full koll på min verksamhet. Vi samarbetar i Dropbox och Fortnox. Dropbox för att dela alla månadens verifikationer digitalt (de kör helt papperslöst) och tjänsten Fort Knox för alla rapporter. Grymt bra!

För fakturor använder jag en tjänst som heter Hejfaktura. Det är ett lätt och logiskt fakturasystem utan en massa extratjafs som jag ändå inte behöver. Länkat till Dropbox sparas alla fakturor prydligt i en mapp och jag hittar enkelt underlagen till bokföringen.

Så ser min administration ut. En annan dag ska vi prata om det här med system för effektivitet och projekthantering!

Detta inlägg är #6 i utmaningen #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen i 100 dagar.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.