Om WordPress premiumteman

Jupiter - Multi-Purpose Responsive Theme

Under helgen har jag surfat efter ett WordPress premiumtema till mitt nya projekt. Det här med premiumteman… Det är både en fantastisk möjlighet och ett riktigt härke! På plussidan kommer ett premiumtema med färdiga moduler som ”bara” behöver komponeras ihop för att få upp med en helt rimlig webbplats. Problemet är att ett premiumtema alltid innehåller massor av kompromisser. Som du måste acceptera, eller hacka bort. Det kan handla om typsnitt, metadata vid bloggposter, skuggor vid foton, osv. Så, det som verkar vara en quick-fix kan visa sig bli ett rejält tidsödande projekt.

Ett annat problem är att du inte kontrollerar koden. Den kan vara svårarbetad och till och med innehålla valideringsfel.

Men nu har jag tillslut hittat ett tema som jag ändå – trots potentiellt kompromissträsk – tänker testa. Det heter Jupiter. Jag installerar det i kväll och återkommer med en recension när jag vet mer om hur det fungerar. Enligt demoversionen kommer i alla fall Jupiter med lovande short codes och layout-val. Håller tummar och tår för att det håller vad det lovar.

Uppdatering 9 mars 2014: Jupitertemats CSS validerar inget vidare på W3C. Jag har kontaktat support och de svarar att de jobbar på valideringen och hoppas kunna förbättra både hastighet och validering i kommande uppdateringar. Håller tummarna. Vågar inte ropa hej. If it looks to good to be true – it probably is.

Det här var andra WP-teman som fanns med i slutgallringen:

Over n’ out. Nu kastar jag mig in i WP-installationen!

Detta inlägg är #2 i utmaningen #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen i 100 dagar.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.