Det här är en kortfattad guide till att publicera en interaktiv karta som andra kan markera sig på.
Försommaren 2013 startade Karin Nygårds och jag en ideell organisation som heter Teacherhack. Föreningens syfte är att skapa bra förutsättningar för varje människa att vara en aktiv del av det digitala, jämställda och hållbara samhället genom att dela och skapa information, material och workshops, samt bedriva påverkansarbete (ur Stadgarna). Teacherhacks metod är att hacka läroplanen och hitta belägg för att integrera teman som till exempel programmering, identitetsskapande på nätet och kollaborativt lärande. En del av Teacherhacks arbete är att visa mängden hack som kreativa lärare redan gör. Vi började med en sida som visualiserar ett community av ”Teacher hackers” runtom i Sverige!
Idén lånade vi från det Digitala Skollyftet där alla som deltog markerade sig på en karta. Inledningsvis var jag tveksam. Tänkte att det säkert var kruxsigt. Döm om min förvåning när det var busenkelt! Så här gör du:
Uppdatering (20140304): Du måste ha ett Gmail-konto för att använda Google Maps Engine.
Jag tror att en besökare som inte använt tjänsten innan kan uppleva det svårt att markera sig på Google Maps Engine. Så det är värt att skriva användarinstruktioner. Kopiera gärna våra instruktioner (till höger om kartan). Och hör gärna av dig med förslag på förbättringar!
Under 2014 är Teacherhacks målsättning att marknadsföra och sprida crowdsourcat lektionsmaterial. Mer om det i kommande blogginlägg!
Detta inlägg är #3 i utmaningen #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen i 100 dagar.