WordPress.com och teman med horisontella menyer

currents-wp-theme

Jag rekommenderar allt oftare den som vill sätta upp en enklare webbplats att välja WordPress.com framför en egen WordPress-installation. Fördelen med en egen WordPress-installation är att du har total kontroll över webbplatsens kod, teman och plugins. Men det innebär också att du själv sköter alla uppdateringar av webbplatsen. WordPress.com begränsar din åtkomst till kod, teman och plugins. Men du behöver inte lägga tid på uppdateringar och slipper alla kostnader som har att göra med en egen installation på ett webbhotell. Däremot är det en årlig kostnad på 99 dollar för att slippa reklam på WordPress.com.

Idag hjälpte jag en vän att gå igenom samtliga teman som kan användas i WordPress.com. Förutsättningarna var att hen ville ha navigering som var horisontell. Helt utan drop-down-funktion. Jag lyckades hitta två teman som erbjuder det.

Det första heter Currents och är utvecklat av WooThemes. Temat Temat är även responsivt vilket innebär att det anpassar sig efter besökarens skärm. Notera att Currents kommer med tre menyval och den övre menyn är drop-down-baserad. Så, gissningsvis finns det ett flertal inställningar att grotta i innan menyerna är precis så som användaren önskar. Currents kostar 60 dollar.

Det andra temat, Crisp, är också utvecklat av WooThemes. Horisontella submenyer dyker upp när besökaren gör val i huvudmenyn. Problemet med Crisp är att det inte är responsivt. Eftersom många besöker din webbplats via mobiltelefon bör du välja ett responsivt tema för att underlätta deras användarupplevelse. Crisp kostar också 60 dollar.

Det fanns så klart massor av andra riktigt bra teman men de använde sig av drop-down-menyer. Jag får tipsa om dem en annan gång!

Det här inlägget är en del av utmaningen #blogg100 – skriv 100 inlägg på 100 dagar.

 

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.