Tre tips för Doodle, Twitter och LinkedIn

3854330282_56605f6956

Idag har jag följt kursflödet #edcmooc (Elearning and Digital Cultures) på Twitter, bokat en intressant lunch via LinkedIn och förenklat tre mötesplaneringar med hjälp av Doodle. Det här inlägget ägnar jag åt att tipsa vidare två tips från #blogg100 och hylla Doodle!

Det första tipset som jag vill sprida vidare är konsten att söka på Twitter signerat Per Axbom. För ett par dagar sedan skrev han en utförlig guide om att utnyttja Twitters sökfunktion till max. Eftersom jag själv främst använder Twitter för omvärldsbevakning och inspiration har jag redan känt mig listig på Twitter med hjälp av hans tips.

Det andra tipset som jag vill sprida vidare handlar om att vässa din LinkedIn-profil redan i sökresultatet och är skrivet av Nikke Lindqvist. Ett litet genialt tips som tar 20 sekunder att åtgärda och som snyggar till sökresultatet för din LinkedIn på Google. Tack för tipset! Jag har redan ändrat min LinkedIn-profil.

Den sista webbtjänsten jag vill nämna idag är Doodle. Det förvånar mig väldigt när bekanta väljer evighetslånga e-posttrådar för att hitta gemensamma datum för träffar. Doodle gör det åt dig. Gör så här:

  • Skapa ett personligt konto på Doodle
  • Skapa en förfrågan
  • Ange flera olika datum och tider som passar dig
  • Bjud in alla berörda så får de kryssa i vilka datum som funkar för dem
  • Boka det datumet som alla kan, det som flest kan eller gör om förfrågan (om de inbjudnas kalendrar verkligen inte synkar)

Plättlätt! Och de inbjudna behöver inte registrera konton eller så. Bara skriva sitt namn och klicka på datum. Ni spar tid, jag lovar.

Idag har jag Doodlat MyTellus Communitys årsmöte, en middag i Hornstull och ett möte tillsammans med Ungdomsstyrelsens trainerpool.

Foto: Salve a terra – Twitter av Danilo Ramos, Creative Commons (CC BY-SA 2.0)

Det här inlägget är en del av utmaningen #blogg100 – skriv 100 inlägg på 100 dagar.

En kommentar till Tre tips för Doodle, Twitter och LinkedIn

  1. Kul att du gillade och TACK för att du länkade till Per i samma post. Hade missat hans Twitter-söktips.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.