Spelbildning om gamification i skolan med fokus på IUP

halvgronsida-615-428

Måndagen den 20 februari livesänder Richard Gatarski, Frida Monsén, Stefan Pålsson och jag ett samtal om spelifierat lärande. Sändningen är en del av Richard Gatarskis initiativ Spelbildning.

Ämnet för dagen är Gamification i skolan med fokus på individuella utvecklingsplaner. Vi inleder med ett kort samtal om projektet Spelifierat lärande och går sedan vidare till Frida Monsén som har testat att skapa en spelifierad lektion tillsammans med elever på Vittra Telefonplan. Genom att översätta skolan till en spelplan och lärprocessen till olika spelmoment definierade eleverna lektionens och sina personliga lärmål samt potentiella distraktionsmoment för lärprocessen. Avslutningsvis reflekterade eleverna kring sina uppnådda mål och vägen dit. Under sändningen recenseras även CIC 2011 – Learning Games interview with Henry Jenkins

[Uppdatering] På grund av tekniska problem utgick programpunkten med Stefan Pålsson om CIC 2011 – Learning Games interview with Henry Jenkins. Här är inspelningen från livesändningen!

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.