IT-Gymnasiet i Åkersberga

Skärmavbild 2013-01-29 kl. 23.14.41

Idag lyckades jag få till ett slags studiebesök på IT-Gymnasiet i Åkersberga. Där träffade jag rektor Martin Andersson och fick en rundvandring i deras nyrenoverade och inspirerande lokaler. Det finns bland annat en inspelningsstudio, en kreativ produktionssal, ett litet vintage-fik, ett musikrum/replokal och flera olika studierum. Jag ångrar så klart att jag inte fotade under besöket. Har ännu inte fått snits på blogg-produktionen men hinner förhoppningsvis vässa till mina blogg-skills under vårens #Blogg100-utmaning.

IT-Gymnasiet i Åkersberga har cirka 100 elever och stämningen på skolan var kreativ och personlig. Det märktes att lokalerna anpassades efter olika typer av undervisning och att skolan erbjöd proffsiga utrymmen för elevernas arbete.

I IT-Gymnasiets lokaler finns även Maria Berghäll och Sandra Hangvar på Future Creatives. Det är en ideell förening med syftet att sprida socialt entreprenörskap och en prestigelös attityd till företagande. IT-Gymnasiet samarbetar med Future Creatives på flera sätt. Bland annat är Future Creatives involverade i treornas projektarbete 100p.

Jag återkommer förhoppningsvis med fler inlägg om IT-Gymnasiet i Åkersberga under våren. Bland annat ser jag fram emot att höra mer om skolans Kenya-projekt,  om filmen som en grupp elever spelade in under eftermiddagen trots borttappad storyboard och om hur lärarna arbetar praktiskt med kollegialt lärande.

Om du är nyfiken på IT-Gymnasiet i Åkersberga så är det öppet hus lördagen den 2 februari 2013 mellan klockan 11-15.  Här finns vägbeskrivningar till skolans lokaler på Luffarbacken 5 i centrala Åkersberga.

På IT-Gymnasiet i Åkersberga finns programmen:

Det här inlägget är en del av utmaningen #blogg100 – skriv 100 inlägg på 100 dagar.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.