Inkludera ämnesanpassade digitala verktyg i folkbildning

manifest2_digidel1

Under våren 2012 samarbetar Digitalkunskap (Terese Raymond och Pernilla Näsfors) med ABF Stockholm i ett projekt som finansieras av Internetfonden. Projektet vill öka den digitala delaktigheten genom att inkludera användandet av digitala verktyg inom ABF Stockholms ordinarie bildningsverksamhet.

Under lanseringen av kampanjen Digidel 2013 nämnde flera personer styrkan i att utgår från intressen och passioner för att öka den digitala delaktigheten. Digitalkunskap ska utveckla ämnesanpassade guider med tips på vilka digitala verktyg studiecirkelledare och lärare kan inkludera i sina respektive kurser. Digitalkunskap leder även 11 ämnesanpassade kurstillfälen med ABF Stockholms studiecirkelledare och lärare på Birkagårdens Folkhögskola och ABF Stockholm Vux och SFI.

Projektresultatet kommer att vara ett öppet material som delas på webben. Till exempel via Digitalkunskaps blogg. Tanken är att ämnesanpassade digitala verktyg för folkbildning ska komma ett obegränsat antal cirkeldeltagare till del.

Läs mer om andra projekt för digital delaktighet som finansieras av .SE:s Internetfond.

Bild: Manifest – Digidel 2013, lånad från Kampanjsajten för Digidel 2013

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.