Verkygslåda för mobilitet

klaranima2sek

Hösten 2012 uppdaterade jag verktygslådan för mobilitet för Studie- och Yrkesvägledare. Verktygslådan är ett informationsmaterial om själva vägledningsprocessen i samband med studier utomlands. Den beskriver studie- och yrkesvägledarens roll före, under och efter en utlandsvistelse.

Verktygslådan för mobilitet tillhandahålls av Euroguidance Sweden som är ett nationellt resurscentrum för vägledning med fokus på möjligheter till studier och praktik utomlands. Syftet är att göra det enklare att studera och praktisera i andra EU-länder.

Uppdraget att uppdatera verktygslådan för mobilitet bestod av två delar. Först och främst skulle innehållet uppdateras och kompletteras med praktiskt metodmaterial. För att skapa en mer lättnavigerad struktur togs även beslutet att utveckla en ny webbplats för verktygslådan. Jag byggde den nya Verktygslådan i WordPress och använder ett egenutvecklat child theme till premiumtemat Pagelines.

Under projektet samarbetade jag med flera fantastiska personer. Emma Österman tog fram grafisk design och kompletterande illustrationer inom ramen för Euroguidance grafiska profil. Sofie Dahlman på Globalpsykologerna konsulterades angående texterna om psykiska förberedelser och eventuell psykisk ohälsa i samband med internationell mobilitet. Jag samarbetade även med den digitala byrån ONE DAY Interact i den inledande målanalysen och efterföljande lösningsförslag.

Under 2013 fortsätter jag att samarbeta med Euroguidance Sweden för en vidareutveckling av Verktygslådan för mobilitet.

 

Det här inlägget är en del av utmaningen #blogg100 – skriv 100 inlägg på 100 dagar.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.