Countrymusik – mina bästa tips

Old Crow Medicine Show

Idag gjorde vi äntligen slag i saken här hemma och skaffade Airplay. Firar min nya förenklade TV-tillvaro med Mumford and Sons iTunes Festival 2012 och tillägnar dagens #blogg100 countrymusik som jag gillar.

Börjar med kvällens koncertband Mumford and Sons. Vi blev hooked här hemma i och med skivan Babel. En av mina favoriter är Below my Feet. På koncerten som jag såg nyss fanns turligt nog en grym live-version av Below my feet. Notera i live-versionen att Marcus Mumford, förutom att sjunga och spela gitarr, även sköter bastrumma OCH tamburin med fötterna! En annan Mumford-pärla är The Cave.

Old Crow Medicine Show är ett annat band som alltid dyker upp på mina spellistor. Min favorit är Wagon Wheel. Wagon Wheel var ursprungligen en halvfärdig låt av Bob Dylan. På något sätt hittade Ketch Secor (sångare i OCMS) Bob Dylans bootleg och kompletterade med text och verser. Albumet O.C.M.S (2004) är helt igenom genialiskt och håller för flera tusen lyssningar.

Förra sommaren hittade vi också Dearly Departed Friend med Ketch Secor och Critter Fuqua på YouTube. Den finns konstigt nog inte med på något av OCMS album.

mud-on-the-tiresAvslutar det här tipsinlägget med Country Music Awards-giganten Brad Paisley. Kommersiell och slick till tusen. Men jag är larvigt förtjust i den smäktande duetten Whiskey Lullaby tillsammans med Alison Krauss. Och kolla bara skivomslaget till Mud On The Tires! Mer country än så blir det liksom inte. :-)

 

Foto: Old Crow Medicine Show 2010 av Volker Neumann, Creative Commons (cc by-nc-sa 2.0)

Det här inlägget är en del av utmaningen #blogg100 – skriv 100 inlägg på 100 dagar.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.