Ung och Aktiv i Europa

DSC_0103

2013 är sista året på en femårig programperiod där unga kan genomföra projekt, arbeta som volontär eller åka på utbyte med finansiering från ett program som heter Ung och Aktiv i Europa. I Sverige finns det ungefär 25 miljoner kronor att söka varje år.

På uppdrag av Ungdomsstyrelsen arrangerar jag kurserna för utländska volontärer som kommer till Sverige inom delprogrammet Europeisk Volontärtjänst (EVS). EVS är ett genialiskt sätt att få både arbetslivserfarenhet och internationell erfarenhet. Resa, boende och fickpengar finansieras av programmet. Kruxet är att den som vill åka på ett EVS måste hitta en mottagande organisation i utlandet och en sändande organisation i hemlandet. I databasen Otlas annonserar EVS-organisationer runtom i Europa aktuella projekt och volontärplatser. Läs mer om hur du blir volontär på Ungdomsstyrelsens webbplats.

En av utbildningarna som jag arrangerade under förra året var en återträff för ex-volontärer. Lyssna på Tim och Lisa när de berättar om sin EVS-tid.

Den 1 maj är det sista ansökningsdag för EVS-projekt med start under hösten 2013. Därefter är nästa (och sista) deadline för ansökan den 1 oktober. De andra delprogrammen inom Ung och Aktiv i Europa som erbjuder unga finansiering för olika projektidéer är:

Programmet Ung och Aktiv i Europa kommer att förändras i samband med en ny programperiod med start 2014. Det är myndigheten Ungdomsstyrelsen som är nationellt kontor för Ung och Aktiv i Europa.

Photo: Samir Akacha, 2012

Det här inlägget är en del av utmaningen #blogg100 – skriv 100 inlägg på 100 dagar.

En kommentar till Ung och Aktiv i Europa

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.