Sova

Sleeping Sea Otter

Igår gick jag och lade mig klockan 23:00. Minns inte när det senast hände. Men det var underbart att vakna i morse. Så, dagens inlägg blir en kort (klockan är redan 22:47) hommage till sömnen.

Min nya idé är alltså att sova mer. En genomsnittlig vecka sover jag nog sällan mer än 5-6 timmar per natt. Och jag verkar långt i från ensam om att tänja på sömngränserna. I en undersökning från 2012 uppskattar över hälften av 500 tillfrågade chefer att de får högst 6 timmars sömn en vanlig vardagsnatt. Alldeles för lite för att fatta kloka beslut!

”Faktum är att vi människor överlever betydligt längre utan mat än utan sömn. Att med tvång hindra någon från att sova klassas som tortyr av Amnesty.”

Den 3 februari skrev Andreas Cervenka en läsvärd krönika om att ödesdigra ekonomiska beslut fattas av människor som inte riktigt är vid sina sinnens fulla bruk. Jag har också reagerat på dessa nattmanglingar i kritiska situationer men tänkt att en deadline är en deadline. Förmodligen är det tvärtom. Sova på saken är grejen!

Med detta sagt sätter jag punkt, loggar ut och går och lägger mig.

 

Foto: Sleeping Sea Otter av goingslo, Creative Commons (cc by 2.0)

Citat: Martin Kreuger, ”Undersökning: Svenska chefer lider av sömnbrist”, 2012-05-02, Chef.

Det här inlägget är en del av utmaningen #blogg100 – skriv 100 inlägg på 100 dagar.

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.