MyTellus Community

MyTellus Community

De senaste två åren har jag arbetat ideellt i styrelsen för MyTellus Community. Föreningen driver MyTellus som är en mötesplats om utlandsmöjligheter för unga.

Ursprungligen startades och drevs MyTellus av den ideella föreningen Centrum för Internationellt Ungdomsutbyte (CIU). Kort innan CIU:s nedläggning (mars 2011) lanserades en helt ny version av MyTellus.com. Nya Mytellus var byggd i WordPress och använde inledningsvis Buddypress för alla funktioner som hade att göra med communityt. Visionen var att ett community kunde ersätta en avlönad redaktion i arbetet att publicera tips på utlandsmöjligheter för unga. Men… Riktigt så blev det inte.

Trots ett snitt på 100 unika besökare per dag är det fortfarande styrelsen som står för så gott som samtliga tips. Som del av styrelsen konstaterar jag att vi inte har lyckats skapa en ”dela-kultur” på webbplatsen. Det verkar finnas ett behov av en nyhetssajt av MyTellus karaktär men det behövs envisa smartskallar som kan ta tillvara på MyTellus potential. Om du är intresserad av att utveckla MyTellus Community så ta gärna kontakt med mig. Både styrelsen och redaktionen behöver nytt folk med nytt tänk!  Obs! Det handlar om ideella uppdrag. Kanske kan MyTellus vara ett projektarbete för en skolklass? Kanske ser en annan ideell förening win-win i ett samarbete? Kanske finns det nyexade kommunikatörer eller programmerare där ute som vill testa sin förmåga att utveckla en community? Vi lyssnar gärna på nya idéer! Hör av dig!

Det här inlägget är en del av utmaningen #blogg100 – skriv 100 inlägg på 100 dagar.

 

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.