Den sköna känslan när bokföringen är klar

7459773452_c2f6226223_z

Nu sitter jag med den sköna känslan som uppstår varje gång jag fått kontroll på månadens ekonomiarbete. Det handlar om ungefär två timmars sorterande, häftande, kontrollerande och scannande. Inte svårt alls. Bara tråkigt.

Första året som egenföretagare hade jag en enskild firma men sedan ett år tillbaka driver jag Aprendi som aktiebolag. Vilket är en så otroligt mycket bättre bolagsform. Bara det att mitt personnummer inte längre är företagets organisationsnummer. En detalj som ändå markerar allt.

Ett annat plus är att jag via aktiebolaget betalar ut lön till mig själv varje månad. Som småbarnsförälder finns det ju inslag av VAB i livet och då underlättar det att klassas som ”vanlig anställd” hos Försäkringskassan. Inga extra blanketter, inget strul.

Efter att ha deklarerat som enskild firma i flera år ser jag dessutom fram emot den okomplicerade privatperson-deklarationen som väntar mig nu i maj. Företagets deklaration hanteras av redovisningsbyrån Account Factory.

Det var i samband med att jag startade aktiebolaget som jag via rekommendation anlitade Account Factory som redovisningsbyrå. Och jag är supernöjd. De jobbar papperslöst och webbaserat. Enda haken är att jag inte lyckats skaffa mig en vettig scanner så jag måste fota alla mina underlag. Men det har jag löst med appen JotNot Scanner Pro som dessutom skickar in underlagen direkt i Dropbox. Mina fakturor hanterar jag i Hejfaktura som också är kopplad till Dropbox. Account Factory använder så klart också Dropbox. Dropbox är helt enkelt navet i min administration.

Så, här sitter jag nu och gottar mig med januari månad under kontroll. Nu ska jag inte häfta och fota papper igen på en månad!

Foto: Growing Free Money on Flowers by epSos.de (CC BY 2.0)

Det här inlägget är en del av utmaningen #blogg100 – skriv 100 inlägg på 100 dagar.

2 kommentarer till Den sköna känslan när bokföringen är klar

  1. Account-factory verkar riktigt vassa. Vi träffade dem gällande att de skulle börja använda vårt bokföringsprogram. Vi får se hur det blir med den saken… men men…

  2. Hej Kristoffer! Japp. Account Factory är riktigt vassa! Och Zenconomy bokföring och fakturor ser också vasst ut! Gillar särskilt er pitch för nya snabbkommandon: ”Det borde vara en mänsklig rättighet att aldrig behöva flytta händerna från tangentbordet!” :-) Word!

Lämna en kommentar

Genom att kommentera godkänner du våra riktlinjer för kommentarer.